Заботехнички услуги

Кога е забната техника во прашање, сакаме да напоменеме дека секој забен техничар кој е дел од тимот на Стоматолошкиот Центар Дентал Крафт има долгогодишно искуство и е специјализиран за одреден вид на изработки. На тој начин постигнуваме врвен квалитет и максимална прецизност при изработката на протетските помагала кои истовремено се изработени во согласност со желбите и потребите на нашите пациенти. Материјалите кои ги користиме за изработка на протетските помагала се биокомпатибилни, односно истите се тестирани на иритација, чувсвителност, токсичност, хемо-компатибилност и генотоксичност. На овој начин сакаме нашите пациенти да бидат максимално сигурни дека ќе добијат висококвалитетни заботехнички производи кои во секој можен поглед ќе ги задоволат нивните потреби и очекувања. Вложуваме максимални напори и го контролираме секој дел од производствениот процес. Ригорозната контрола низ која минуваат нашите финални изработки не прави можеби и единствени во регионот. Бројот на нашите вработени континуирано се зголемува, а освен што инвестираме во најмодерна опрема и апаратура за да ја зацврснеме нашата предност пред конкуренцијата, постојано инвестираме и во најсовремена едукација за нашите вработени. За нас секогаш пациентот е на прво место, а наместо другите – оставаме фактите и резултатите да зборуваат за нас.


Заботехнички услуги и изработки, протетика - Стоматолошка ЛабораторијаНудиме широка палета на фиксна протетика, мобилна протетика, CAD Design, протези, цирконија, керамика и останати заботехнички услуги, вршиме бесплатна достава на нашите производи во земјата и странство. Доколку имате потреба од одредени производи кои не се наведени во листата, слободно контактирајте не, достапни сме и на социјалните мрежи. Ќе ни биде особено задоволство да им излеземе во пресрет на вашите барања и да ви понудиме готови или полу-готови заботехнички изработки кои во целост ќе ги задоволат вашите потреби.

ФИКСНА ПРОТЕТИКА

 • Цирконија;
 • Цирконија до 14 члена во блок;
 • Цирконија врз импланти;
 • Цирконија со директно штрафење врз импланти;
 • Антериор цирконија;
 • E.max;
 • Титан керамика;
 • Титан керамика врз импланти;
 • Метал керамика;
 • Метал керамика врз импланти;
 • Шултер керамика;
 • Фрез места;
 • Телескоп коронки;
 • Атачмени, Клизачи, Долдер пречки.

МОБИЛНА ПРОТЕТИКА

 • Хибридни акрилатни мостови на штрафење врз импланти;
 • Комбинирани визил протези;
 • Скелетирани класични визил протези;
 • Тотални протези;
 • Парцијални протези.

КОМПЈУТЕРСКО ДИЗАЈНИРЊЕ (CAD DESIGN)

 • Конструкции за фиксни и мобилни протетски помагала;
 • Комплетни протетски помагала со целосна анатомоморфолошка форма.